Even voorstellen

Wie is Tom van Thiel

Ik ben een resultaat georiënteerde security-manager die in staat is het verschil te maken, daar waar het gaat om uw ICT-ambities.

     UW AMBITIE IS MIJN UITDAGING!

Ik ben ondernemend, gedreven en heb een brede trackrecord in de ICT-sector. Mijn vaardigheden zijn gebouwd op een stevig fundament van techniek en door de jaren heen aangevuld met een ruime dosis ervaring op het gebied van cyber security, (project)management en commercie. Hands-on mentaliteit, teamspirit, een open geest, creativiteit, initiatief en vermogen om “out of the box” te denken zijn kenmerkend voor mij.

Mijn carrière in vogelvlucht

Ik ben mijn carriere gestart als technicus op het gebied van data-/telecommunicatie en IT technologie in het algemeen. Later ben ik via consultancy  en projectmanagement gestaag doorgegroeid naar management van afdelingen en bedrijfsunits, maar de rode draad door mijn loopbaan is projectmanagement en technologie.

Na de technische start heeft de focus zich in het vorige decennium dan ook verplaatst naar operationeel management van grote en kleine bedrijfsonderdelen in de ICT en telecommunicatie services business . Als manager heb ik, soms op interim basis, diverse business units succesvol gereorganiseerd en heb menigmaal een neerwaartse spiraal omgebogen naar een opgaande.

Tussen 2005 en 2015 ben ik 10 jaar als directeur groot aandeelhouder verantwoordelijk geweest voor mijn eigen bedrijf Levade ICT BV en de merknaam The Reporting Factory. Na de verkoop van dit bedrijf ben ik teruggekeerd naar het bedrijfsleven.

In de afgelopen jaren is mijn aandacht en interesse meer en meer verschoven naar internet security (van cloudsystemen tot werkplekken). Dit betrof o.a. het leveren van vulnerability scans en penetratietesten, het beveiligen van (cloud)servers en werkplekken en het instrueren van eindgebruikers op het gebied van security. Ook bij de bouw van deze website en de diverse sites die ik voor verenigingen bouw en onderhoud besteed ik veel aandacht aan security.

De componenten van mijn carrière

De sleutel tot succes… “teamwork”…!

De sleutel tot succes lag altijd in samenwerking met en het coachen van de teams die door mij gemanaged werden. Een primaire voorwaarde voor het behalen van je doelstellingen is zorg te dragen voor een omgeving waarin de mensen in je team maximaal tot hun recht komen en dus optimaal presteren. Bij voormalig werkgever IBM heeft deze teamgeest tweemaal geleid tot de toekenning van de jaarlijkse team award.

Techniek

Gedurende mijn hele loopbaan heb ik mijn technische skills op niveau gehouden. Ik ben een “early adopter” van nieuwe technologiën en besteed buiten mijn werk veel tijd aan het lezen over technologie en, daar waar mogelijk, het uitpluizen en proberen van de laatste ontwikkelingen op ICT gebied. Of het nu gaat om diepgaande vakgebieden in de ICT en cyber security, het repareren of configureren van een mobieltje, tablet of notebook, het confugureren van een router, het bouwen van een website, een presentatie op social media, het inrichten van een webstore, hulp met het beveiligen van servers, netwerken of pc’s of advies met betrekking tot veilig werken op de PC of iets compleet nieuws, ik pak het allemaal op, gewoon omdat het me interesseert en omdat ik van mijn vakgebied hou.

Management

Als manager ben ik veelzijdig. Ik ben sociaal zeer vaardig en weet mensen te inspireren. Ik ben coulant, maar er moet wél gepresteerd worden. De kantjes eraf lopen komt in mijn woordenboek niet voor en dat accepteer ik van niemand. Als (project)manager kom ik het beste tot mijn recht als ik een technisch team moet ondersteunen en sturen. Ik ben zelf een “out-of-the-box” denker en inspireer anderen dat ook te doen. Loop je problemen tegen het lijf? Vraag 5 keer: “waarom”, en je vindt meestal de kern van het probleem. Vanaf daar werk je naar oplossing en succes.

Commercie

Een commerciële component is in in mijn carrière vrijwel altijd prominent aanwezig geweest. Binnen mijn eigen bedrijf was ik natuurlijk verantwoordelijk voor de directe verkoop van onze producten en diensten. Maar ook in andere management en consultancy functies zat vaak een stevige commerciële component. Ik heb bijna altijd in of dicht tegen de commerciële kant van het bedrijfsleven gezeten.

“9 to 5”?

Ik ga natuurlijk graag op tijd naar huis, eerlijk is eerlijk, maar als de noodzaak er is om “door te buffelen” of buiten kantooruren door te gaan dan loop ik daar niet voor weg. Uw succes is ook mijn (ons) succes en als daar “the extra mile” voor gelopen moet worden dan doe ik dat.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.